Petra Mensink
Praktijk voor Traumatherapie
H.G.Gooszenstraat 1
7415 CL Deventer
Mobiel: 0623385612

Ervaringen van cliënten


* Alle bijdragen zijn geplaatst na toestemming.*


Net zoals labradoriet zijn werking heeft op het uiten, verdieping, vrijmaken van emoties, groeikracht, zelfvertrouwen en harmonie, heeft deze therapievorm dat ook gedaan voor mij.
Door middel van jouw rustige, zachte en opbouwende begeleiding kan én durf ik meer naar binnen te kijken, maar ook meer naar buiten uit te spreken. Dit blijft weliswaar soms spannend of eng, maar ook dat gevoel mág er zijn.
Ik voel me meer gecenterd en bewust van mezelf en mijn emoties.
Ik wil je enorm bedanken voor de begeleiding, de gesprekken en het veilige gevoel dat ik bij jou heb mogen ervaren. Na alle jaren heb ik nu het gevoel deze weg verder te vervolgen….zonder therapie….maar met een rugzak vol nieuwe kennis, vertrouwen en rust. Een nieuwe rugzak, één die veel lichter voelt dan de vorige.
Eentje waar ik ook jouw visitekaartje zal bewaren 😉. Mocht ik tijdens m’n wandeling toch even verdwaald raken, dan heb ik een hulplijn.
Enorm bedankt voor de afgelopen jaren, inzichten en dat ik steeds meer een stukje van m’n oude ik heb mogen terugvinden, maar ook oké ben met wie ik nu ben.
Dank je wel!

Mevr. D, 41 jaar, november 2021, bij de afronding van het therapieproces, met als cadeautje een mooi stuk labradoriet


Huisjes van glas
ik wist dat jij er was
dat je zag wie ik ben
zoals ik mijzelf…

kennelijk
hoef ik het
alleen
zelf te zien


Met oog voor details en met fijngevoeligheid wist Petra voor mij een veilige ruimte te creëren, terwijl ik me uiterst kwetsbaar voelde. Ze gaf mij echte ondersteuning, waardoor mijn zelfvertrouwen en mijn wil om de vervelende ervaringen om te zetten in kracht en bewustzijn werden gesterkt. Het was hard werken, niet altijd leuk, maar ik leerde wel weer te vertrouwen op mijn lijf en hierin te ontspannen. Zo blij met deze nieuwe vrijheid! Echt zin om nog veel meer vanuit deze ontspannenheid te ontdekken.

De heer J.C., juni 2020


- Ik had niet verwacht dat een sessie op afstand, met videobellen, ook zo zou kunnen werken. Zelfs Brainspotting ging goed. Het is zelfs fijn om te merken dat het thuis ook kan.
- Ik had nog nooit videobellen gedaan, en ik vond het best spannend, maar ik vond het wel fijn!

Reacties na eerste keer video-sessie ivm Corona, maart 2020

Bij de kaart met de dansende vrouwen: 'Dank je wel voor je liefdevolle betrokkenheid.'

Bij het schilderij:
'De titel is verbinding. Het lichaam beweegt alle kanten op zonder controle. Het hoofd probeert vergeefs dirigent te zijn. Jij bent de fontein die door aanraking van het lichaam weer verbinding maakt tussen het hoofd en het lichaam zodat het weer één geheel wordt, één compositie.'
vrouw, 62 jaar, september 2019


Ik heb de sessies als ontzettend prettig ervaren. Door je rustige en open houding voelde ik mij erg op mijn gemak. Dit zorgde er tevens voor dat het voor mij erg veilig en vertrouwd aanvoelde waardoor ik mij makkelijker kon 'overgeven' en rust ervaarde in mijn systeem. Voor mij heeft dit erg geholpen in het veilig voelen en openstellen van mijn lichaam. Dankjewel voor je hulp en begeleiding. Mocht ik je ooit nog weer nodig hebben dan zal ik zeker contact met je opnemen.

K, 33 jaar, uit e-mail, september 2019


Hallo Petra, ik wil onze volgende afspraak graag annuleren. Het gaat erg goed en wat ik wilde bereiken, lukt nu goed, namelijk dat ik niet meer zo terugval bij conflicten.
Ik heb veel baat gehad bij de sessies, en weet je te vinden, als het nodig is.
Mandy, 49 jaar, uit e-mail, augustus 2019


De therapie die ik bij jou gevolgd heb, heeft mij goed gedaan.
Ik voel me weer in mijn kracht en niet langer belemmerd door issues.
Dank je wel voor jouw steunende en ruimte biedende en compassievolle aanwezigheid. Dat was helpend en helend. Als er weer een issue opduikt, maak ik graag weer een afspraak met jou. Voor nu is het goed, voel ik. Dank je wel! :) Het was goed!!
uit e-mail, april 2018


Ik realiseerde me ineens waarom tijdens een angstaanval je hoofd te vol zit, zo vol dat het lijkt alsof je het niet meer aankan. Je spant je spieren namelijk zo aan dat je je lichaam als het ware ''op slot'' zet. Je zorgt er eigenlijk voor dat je lichaam niet meer kan helpen dragen van de gevoelens en gedachtes. De enige plek die nog enigszins ''beschikbaar'' is, is je hoofd. Het verzamelt zich allemaal in je hoofd waardoor het gaat tollen en duizelen.
Als je je bewust gaat focussen op je lichaam, dan stel je die automatisch weer open en kan het weer meehelpen de angst en paniek te dragen. De angst wordt dan als het ware uitgespreid over je lichaam, in plaats van alleen in je hoofd, waardoor je het veel beter aankan en kan dragen.
Ikzelf ervaar mijn lichaam vaak als een soort vijand tijdens een angstaanval, want het zit altijd in de weg en het voelt allemaal zo naar, maar eigenlijk is het een vriend die juist kan helpen je beter te laten voelen, je moet het alleen leren toelaten.
Maaike, 18 jaar, februari 2018


Uit e-mail: “Ik kom even langs om het een en ander van me af te tikken, want pff, ik kwam me zelf wel heel erg tegen in de afgelopen sessie.
Allereerst dat ik me altijd heel snel een aansteller voel, altijd denk, kom op, het is allemaal al zo lang geleden, niet zeuren, doorgaan, “met de kop d’r veur” een uitdrukking die mijn moeder dan altijd zegt!
Tja.....dat is me er met de paplepel in gegoten, kom op! doorgaan!
Maar toen noemde jij al die gebeurtenissen die me op mijn levenspad voorbij zijn gekomen, ik zelf denk dan: ‘ach, er zijn altijd nog ergere dingen, en mensen die nog veel meer hebben mee gemaakt!
Dus denk ik altijd: ‘kom, niet aanstellen, doorgaan!!’
Maar toen jij het allemaal zo opnoemde, kwam het wel binnen, zo van: ja, eigenlijk best wel veel wat er al is gebeurd in mijn leven...
Ik denk zo vaak dat het wanneer iemand anders een dierbare heeft verloren altijd erger is dan mijn verlies van * (mijn overleden kindje), ik heb immers geen herinneringen aan haar, ‘iets wat je niet gekend hebt kan je niet missen’, is me ooit eens gezegd! Ja, dat deed pijn... en is altijd in mijn achterhoofd blijven hangen, wat heeft bijgedragen aan het gevoel van een aansteller te zijn!
Dus wat ik al jaren doe is doorgaan, maar ik besef nu maar al te goed dat “dat doorgaan” een soort van overleven is om maar niet te hoeven voelen van al die opgeslagen emoties!
Ik begin nu te merken dat mede door deze therapie het besef komt dat “doorgaan” niet de oplossing is, ik het niet meer kan volhouden, dat ik me naar de buitenwereld altijd sterk voor doe, maar van binnen bijna ten onder ga aan stil verdriet!”
Uit e-mail, april 2017


Eindejaarsgedicht
Dit is een mooi moment van het jaar
om even stil te staan bij elkaar.
Al bijna een jaar voorbij
met jou als therapeut aan mijn zij…
Jouw aanbod om mij te willen helpen met mijn verborgen pijn en verdriet
dat me al jaren gevangen houdt en jij… die dat ziet!
Dat jij het een kans wilde geven
om mij te leren omgaan met dit “trauma” in mijn leven.
Na wikken en wegen besloot ik er voor te gaan
en ben blij dat ik dat heb gedaan.
Het was een jaar van hard werken aan mijn lijf en geest,
vele emoties zijn dan ook aanwezig geweest:
van gebibber, getril, van koud naar warm,
een traan, een ril, jouw hand om mijn arm.
Ik waardeer jou enorm als therapeut aan mijn zij,
weet dat jouw hulp veel betekent voor mij.
Wil je nu dan ook op deze manier bedanken,
voor een jaar,
jouw inzet,
jouw tijd,
jouw steun,
jouw geduld
en vooral jouw begrip.
Met dit boeket een gebaar,
mijn waardering voor jouw hulp van het afgelopen jaar.
H, 53 jaar, 24 december 2016


Beste Petra, (...) Er is veel besproken tussen ons en geoefend. Je hebt me de weg weer terug laten vinden naar mezelf, daar ben ik je erg dankbaar voor.
Op mijn pad kwam ik je tegen in grote nood, maar nu voel ik me lekker weer bij mezelf.
Ik voel mezelf sterker en kan duidelijk mijn grens aan geven.
Ik hoop dat als de december maand toch zwaarder valt, ik een afspraak met je mag maken. Voor nu alle goeds, veel liefde en warmte,
Joke, 66 jaar, uit e-mail, september 2016


Ik merk bij jou dat ik mijn eigen proces mag volgen, en niet jouw agenda, en dat is fijn.
Dienke, 26 jaar, mei 2016


Een eyeopener.
Zo heb ik de afgelopen tijd de sessies bij jou Petra, ervaren.
Je liet me op een prettige manier inzien dat het goed is om bij het overdenken van situaties meer aandacht te hebben voor mijn eigen ik. Dat gaat bij mij niet altijd even makkelijk.
Ik kwam door jouw benadering tot nieuwe inzichten, die me helpen om situaties beter het hoofd te bieden. Ik stel nu mijn lijf, in tegenstelling tot mijn gedachten, meer centraal.
Wat voel ik? Wat doet dat met me? En hoe kan ik vanuit dit gevoel ervoor zorgen dat het beter met me gaat? Ik ben meer uit mijn hoofd gekomen en dat bevalt me erg goed!
Bedankt Petra, en veel succes met je praktijk.
R.S. 39 jaar, juni 2016


Ik krijg vertrouwen in mijn lichaam omdat ik ga voelen dat het een ritme heeft.
M, 55 jaar, april 2015


Het is alsof ik, van binnenuit, mijn eigen muur aan het afbreken ben. Maar ik doe het wel zelf.
M, 27 jaar, tijdens 5e sessie, maart 2015


In mijn eerste sessies bij Petra kwam er veel emotionele pijn naar boven als ik over gebeurtenissen van vroeger vertelde. Ik werd dan echt benauwd en emotioneel als ik vertelde wat er vroeger is gebeurd. Mijn stressniveau schoot dan behoorlijk omhoog doordat mijn lichaam die pijn eigenlijk niet kon dragen. Mijn lichaam leert nu echt alle negatieve emoties te dragen over mijn hele lichaam en het wordt niet allemaal opgeslagen in afzonderlijke stukjes. Hierdoor wordt het makkelijker om de spanning te verdelen, ik heb niet meer het gevoel alsof ik in een harnas van spieren/vastgehouden emoties zit. Bepaalde lichamelijk klachten die ik al lang had, zoals benauwdheid en pijn, zijn verdwenen of verminderd, en bij de klachten die nog terugkomen zie ik vaker het verband met wat er op dat moment gebeurt of gebeurd is. Tijdens de sessies met Petra, leer ik vooral om mijn emoties te voelen en toe te laten zonder helemaal overstuur te raken. Bovendien krijg ik meer ruimte in mijn lichaam voor ontspanning.
Mevr. E, 43 jaar, in rapportage, maart 2015


De beste keus die ik afgelopen jaar heb gemaakt is naar jou toe gaan. Voor ik hier kwam was ik bang dat er van alles mis was met me en dat ik dingen zou ontdekken over mezelf waar ik niet blij mee zou zijn. Maar ik kom steeds meer tot de conclusie dat ik een prima mens ben en gezonder dan ik zelf dacht. Er kunnen dingen gebeuren en vastlopen in mijn leven en mijn lijf, maar ik word me bewust van mijn zelfherstellend vermogen en jij helpt me dat te ontdekken.
Mevr. C, 51 jaar, augustus 2014


(...) Bij jou voel ik me veilig en gedragen. Je bent zacht en oordeelvrij, heel fijn. Je biedt ruimte om dichter bij mijn gevoel te komen door me te wijzen op mijn lichamelijke gewaarwordingen, sensaties. (...)
Uit e-mail van mevr. M, januari 2014


Petra, ik ervaar je als een prettig, eerlijk en integer mens; een professional met aandacht. Hoe goed, klein, verdrietig, boos ik voor aanvang van de sessie ben, ik ga er altijd hoopvoller, rustiger weg. Door jouw goede observatie, doorvragen en lichaamsgerichte therapie ontstaat er iets waar ik verder mee kan. En ook al verdwaal ik dan weer, het leven is soms niet simpel, bij jou kom ik altijd weer bij NU uit. En zo ontstaan er langzaamaan weer goede nieuwe herinneringen.
Mona, 58 jaar, maart 2012


Ik heb gedurende een aantal sessies de heilzame, verbindende werking van een SE-sessie mogen meemaken. Deze zachte doch doortastende methode levert nieuwe ruimte en flexibiliteit op. Ik heb Petra Mensink als een prettige, kundige aanwezigheid ervaren, waar ik me met gemak door liet leiden, waar nodig. Ik kan deze therapie aanraden aan iedereen die iets pijnlijks of schokkends uit het verleden wil opruimen.
Sylvia K., 32 jaar, uit S


Wonderbaarlijk om te ervaren dat je door bewustwording van je lichaam, voelen wat je op het moment voelt in je lichaam, zonder er een oordeel over te geven, totaal ontspannen kunt worden. Dit helpt me op o.a. stressvolle momenten of het moment erna. De kunst is om dit je eigen te maken. ´Traumatische´ervaringen zwakken af en kan ik hierdoor beter een plekje geven.
Mevr. J., 38 jaar


Ik heb erg veel gehad aan onze sessies en pas het 'stil zijn en luisteren naar/voelen van mijn lichaam' dagelijks toe. Voor nu, heel veel dank voor jouw tijd en aandacht. (...)
Dian


Voor mij was het gisteren een prima ervaring. (...) Ik voelde me veilig bij jou en kon met m'n aandacht bij mijn proces blijven. Ik ben blij dat ik zo dichtbij mijn verlangen van verbondenheid kon komen, hoeveel pijn dat ook deed. Hoe groter de pijn, hoe dichterbij het is, omdat het dan bereikbaar is, en voelbaar afwezig. En voelbaar aanwezig als het er wel is. Ik voelde me vanochtend heel zacht van binnen, verbonden in mij. Ik ben echt blij dat dat verlangen helderder wordt. Dan kan ik er wat mee.
Uit e-mail van mevr. A. L.


Petra Mensink
Praktijk voor Traumatherapie
H.G.Gooszenstraat 1
7415 CL Deventer
Mobiel: 0623385612