Petra Mensink
Praktijk voor Traumatherapie
Louis Pasteurstraat 10-S
7415 EP Deventer
Mobiel: 0623385612

Meer informatie/links

Kijk op/like mijn Facebookpagina of volg mij op twitter voor links naar uitgebreidere informatie/interviews enz.

Bodymindopleidingen.nl (voorheen traumahealing.nl)
Zoek een gecertificeerde (!) Somatic Experiencing Practitioner in je eigen regio.

Traumahealing.org Somatic Experiencing Trauma Institute, met veel meer info, onderzoeken en artikelen (engelstalig).

Emotional First Aid door Gina Ross en Peter Levine/Emotionele Eerste Hulp; engelstalig artikel (pdf) over de do's en don't na schokkende gebeurtenis, over psychologische, fysiologische en behulpzame reacties.

Brainspotting.nl Brainspotting Nederland

Brainspotting - zoek een therapeut.

Brainspotting.be - research Brainspotting België, met links naar wetenschappelijke artikelen over het effect van Brainspotting

Brainspotting.com Brainspotting - David Grand

Hetvoetlicht.nl Gratis downloaden: OntspanningsCD (met verbale ontspanningsinstructies met/zonder muziek - van Ton Mensink).

Het Verdwenen Zelf Herstellen van narcistische mishandeling, met boeken door Iris Koops; website met meer informatie, blogs, tips.

Het Verdwenen Zelf - voor professionals Informatie over narcistische mishandeling, website voor professionals.

StombP.nl Website van Stichting Overlevers Münchhausen by Proxy, met boek "Je bent een verschrikkelijk kind" van Nina Blom.

KOPP coaching - Kassandra Goddijn Website van Kassandra Goddijn, met blogs over KOPP en KVO (kinderen van Ouders met Psychische Problemen / Kind van Verslaafde Ouder

Studiotorso.nl Websites voor ZZP'ers en kleine ondernemingen, hosting en grafische vormgeving. Website van mijn zoon Martijn Mensink, die deze site compatibel heeft gemaakt voor mobiele apparaten en tablets.

therapeutvinden.com

Boekentips

De tijger ontwaakt, Peter A. Levine, isbn 9789069637549

De stem van je lichaam; Trauma's helen met je lichaam als gids, Peter Levine, isbn 10 9069639742, dec. 2011

Het weerbare kind; traumawerk bij kinderen, Peter A. Levine & Maggie Kline

Crash Course; A Self-Healing Guide to Auto Accident Trauma and Recovery, Diane Heller & Laurence Heller (alleen engelstalig)

Healing Developmental Trauma; How Early Trauma Affects Self-Regulation, Self-Image, and the Capacity for Relationship, Laurence Heller en Aline Lapierre, sept. 2012

Brainspotting, The Revolutionary New Therapy for Rapid and Effective Change, David Grand, isbn 9781604078909, juli 2013

Hulpverlening na seksueel misbruik, wegwijzer in Traumaland, met een interview met een oud-cliënt en met mij, Ivonne Meeuwsen

Herstellen van narcistische mishandeling - werkboek, Iris Koops, Verdwenenzelf.org

Je leven in eigen hand – verder na narcistische mishandeling, Iris Koops, Verdwenenzelf.org

Boekentips Ervaringsverhalen

De som der delen, Thérèse Evers, juni 2014. Eem semi-autobiografisch verhaal over de verwikkelingen waar zedenrechercheur Jo van Bachem in terecht komt als privé en werk elkaar steeds meer raken. Het geeft inzicht in het dagelijkse werk van de zedenpolitie en een kijkje achter de schermen van de manier waarop Van Bachem met haar eigen complexe verleden knokt. Een verhaal waarin verlies en pijn enerzijds en kracht en bezieling anderzijds zoeken naar een leefbare balans. De schrijfster neemt de lezer mee in de steeds grotere en diepere verwarring van de hoofdpersoon en haar zoektocht naar betekenis. Zij weet te raken met haar beeldende en zorgvuldige wijze van vertellen. Review.

Je bent een verschrikkelijk kind, Nina Blom, maart 2013. Het autobiografische verhaal van Nina Blom die veertien jaar lang ziek is gemaakt door haar moeder en slachtoffer was van het Münchhausen by proxy-syndroom. In het voorwoord van het boek schrijft kinderarts en forensisch geneeskundige A.N. Bosschaart over het ziektebeeld van deze moeilijk te diagnosticeren vorm van kindermishandeling.

Petra Mensink
Praktijk voor Traumatherapie
Louis Pasteurstraat 10-S
7415 EP Deventer
Mobiel: 0623385612